arhivare

Hai sa facem ordine in hartii!

Si niste economii…

Trebuie sa recunoasteti ca exista o problema de cand lumea si universal valabila: dezordinea in hartii. De cand a aparut hartia, oamenii au trebuit sa inventeze si modalitati de a tine, cumva, o ordine in teancurile care se adunau si se tot adunau.
Asa au aparut bibliotecile, asa au aparut dosarele, si asa a aparut, mai in zilele noastre, un domeniu mai putin romantic – arhivarea.

Ce face consultantul Global?

In primul rand, va face o vizita. Nimic formal si cu siguranta fara obligatii. Scopul este acela de a evalua stadiul in care se afla documentele in companie – daca ele sunt tinute legal sau nu, daca exista un nomenclator arhivistic, felul in care este tinuta arhiva in companie si daca acest lucru se poate optimiza. De cele mai multe ori, descoperim ca arhivarea este facuta fie intr-o maniera mai putin conforma legii, fie defectuos organizata, ocupand mult prea mult spatiu sau nerespectand organigrama companiei.
In al doilea rand, consultantul Global face economii. Cum?
Economia nr. 1: depozitarea
Un lucru este bine sa retii: pastrarea arhivei costa mai mult sa fie tinuta la sediul clientului decat intr-un spatiu amenajat special pentru depozitare. In felul acesta, Global face prima economie pentru tine: avem spatii special amenajate pentru depozitarea arhivelor tale, la cele mai inalte standarde.
Economia nr. 2: mai putine hartii
De multe ori, o parte din arhiva are termenul de pastrare stabilit prin nomenclator depasit, deci poate fi distrusa. Consultantii Global tin sub observatie aceste termene si sunt legal autorizati sa distruga documentele care au termenul de pastrare depasit. Asadar – mai putine hartii, mai putine griji, mai putine cheltuieli!
Vrei sa ne vedem si sa facem o evaluare a arhivei tale? Da-ne un semn aici.