arhivare

Nomenclatorul arhivistic

O avea el un nume inspaimantator (suna de parca s-ar fi mutat, brusc, administratia financiara la tine in firma), insa acest capat de tabel, aceasta sistematizare a documentelor de la tine din companie este extrem de prietenoasa si necesara, daca stii cum sa o faci.

Daca in compania ta se produc destul de multe documente, ai toate sansele ca intr-o luna, maxim doua, sa nu mai stie nimeni unde este acel act de care are nevoie directorul – in maxim 5-10 minute. Si asta se intampla pentru ca, intr-o firma fara acest nomenclator, sa cauti un act este precum cautarea unui ac intr-un car cu fan.

Hai sa punem totul in cutia corespunzatoare

Ce faci cand te muti? Pui toate obiectele tale la comun, in orice cutie sau sac iti vine la indemana? Nu prea… Sigur ai trecut printr-o mutare si sigur ai avut cutiile pentru carti, cutiile pentru pahare sau sacii cu haine. Ai facut asta pentru a sistematiza. Pentru a sti exact ce obiecte ai si unde anume le-ai plasat.

Este acelasi lucru si cu nomenclatorul arhivistic. El nu face altceva decat sa identifice si sa seteze “cutii” foarte exacte pentru tipurile de documente care se produc in compania ta. Cu alte cuvinte, nomenclatorul este fix acel instrument care pune ordine in constituirea dosarelor si orienteaza intreaga organizare ulterioara a activitatii de arhiva.

Beneficii: functionezi legal si eficient – deci economisesti timp si bani

Constitutirea nomenclatorului arhivistic este o obligatie legala. E musai sa o faci desi poate parea dificil, la prima vedere. Vestea buna este ca poti beneficia de asistenta unor profesionisti, iar costurile nu sunt mari deloc.

Indiferent ce alegi sa faci, tine insa minte: o arhiva fara nomenclator este un conglomerat eterogen de documente, a carui organizare si reorganizare necesita sa treci prin toate actele, de cate ori ai nevoie, ceea ce inseamna multa munca in plus. Organizarea documentelor pe baza nomenclatorului este sistemul cel mai economic si in acelas timp operativ, clasarea documentelor putand fi facuta chiar de specialistul care le-a creat.

Vrei mai multe detalii? Contacteaza-ne  si iti trimitem un specialist care sa iti povesteasca pe intelesul tau. Vizita este gratuita!